Akvarier bringer havet hjem til dig i miniformat

Få havet ind i stuen (foto petworld.dk)
Få havet ind i stuen (foto petworld.dk)

Er du akvarist? Særligt glad for livet under overfladen? Eller synes du bare, at fisk er flotte? Uanset hvad findes der et akvarium, der passer til dig.

Akvarier kommer i mange størrelser, og kan være beregnet fra alt til en lille guldfisk til et avanceret og rigt dyreliv. Akvarier rummer traditionelt mere end de gyldne skær og rent, gennemsigtigt vand. Derfor er det en god ide at gøre op med sig selv, hvordan man gerne vil have sit akvarium til at se ud.

Hvis ikke du er akvaristen nævnt for oven, kan det være en fordel at starte ud med et akvariestartertsæt. Med et sæt til at starte med er du sikret, du har de nødvendige redskaber til at holde akvariet rent. Da forskellige akvarier kræver forskellige pasning og pleje, er der forskellige startersæt – hvilken fiskefoder passer til de fisk, du gerne vil have? Hvilke planter skal bidrage til floraen? Og hvordan skal ”havbunden” se ud?

Det er op til dig.

Kom godt fra start

Akvarier er flotte i sig selv, men de kræver støtte for ikke at ende med en kort levetid. Derfor er det en god ide at investere i et akvariebord og en akvarielampe, der passer til de fisk, du har valgt.

Alt efter hvilke fisk, du vælger, finder du også ud af, hvilket størrelse dit akvarium skal have. Det kommer selvfølgelig både an på, hvor store fiskene er, men også hvor mange du har valgt af dem. Fiskenes behov kommer i første række.

Når de er valgt er det bare at finde et passende akvarium, sætte dem på dit nye bord. Hvis akvariet er stort, er det måske placeret fra væg til loft. Hvis det er småt og fancy, sidder det i væggen. Og hvis det egentlig bare var til køkkenbordet eller børneværelset, kan det fint stå der. I de rigtige akvarier får fiskene den længste levetid og du den største glæde – også selvom du ikke kan komme ud til det store hav.

Se et udvalg af akvarier her

Share

En tanke om “Akvarier bringer havet hjem til dig i miniformat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *