Beskyt din hunds tænder

PETOSAN BØRSTESÆT (Foto: Petworld.dk)
PETOSAN BØRSTESÆT (Foto: Petworld.dk)

Tandhygiejne er vigtig. De fleste mennesker børster deres tænder to gange dagligt, og hvem kender ikke frygten for at få huller? Hundes tænder er mere modstandsdygtige end menneskers, men de kan også få både tandsten og huller i tænderne – og tandpine er lige så ubehageligt for en hund som for et menneske.

80% af alle voksne hunde har tandproblemer

Størstedelen af alle voksne hunde kommer til at opleve tandproblemer i løbet af deres liv. Hundeejere bliver derfor opfordret til at medtænke pleje af hundens tænder, når man investerer i pleje af hundens helbred. Det kan være svært at få tid til at børste sin schæfers tænder med en tandbørste hver eneste dag, men der findes produkter, der fungerer, som en tandbørste til hunde, samtidig med at de er sjove og lækre for hunden at tygge på.

Pedigree har fremstillet produktet Dentastix, som er udviklet af dyrlæger med det formål at holde hundens tænder og gummer stærke og sunde hele dens levetid. Hvis man giver sin hund en dentastix hver dag, kan man reducere tandsten hos sin hund med op til 80 %. Stængerne kan fås i forskellige størrelse, så de passer til munden på hunden.

Firmaet Dento har endda lavet en decideret tyggetandbørste, hvis specielle børstehoved giver en god tandrensning.

Det vigtigste er, at man som ejer beslutter sig for, hvad man vil gøre, bare man gør noget. De fleste hunde er nemlig forholdsvis seje og bider smerten i sig, hvis de har tandpine, så det kan være svært for ejerne at vide, at der noget galt. Derfor er det bedre at forebygge.

Se mere om hundetandbørster her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *