Få en energisk og mere veloplagt familiehund med en hundeseng

Find den rette hundeseng for hundens skyld (foto Petworld.dk)
Find den rette hundeseng for hundens skyld (foto Petworld.dk)

Søvn er altafgørende for alle levende eksistenser. Uden den fungerer vi simpelthen ikke. Vi bruger søvnen til at lade op og restituere, så vi er klar til dagligdagens mange udfordringer. Mens vi sover, sorterer vi den viden, vi har indsamlet i løbet af en dag, og det er, mens vi sover, at vi udvikler os mest rent fysisk. Det er derfor, at små børn sover meget, fordi kroppen skal bruge energi til at vokse sig større og stærkere, og alt det bidrager søvnen til.

Det samme gør sig gældende for din hund, der også har brug for søvn for at kunne lagre nye kunstner, husregler og bare vokse og være glad. Og god søvn kræver en god hundeseng.

Vælg den rigtige størrelse hundeseng

Mange ender med en hundeseng, der viser sig at være for lille til hunden. Derudover er det rart ikke at skulle investere i en ny hundeseng, hver gang hunden vokser. I stedet bør man sikre, at hunden kan bruge den samme seng som voksen og hvalp. Du vil sikkert opleve, at en lille hvalp ikke kan lide at ligge i en for stor hundeseng, hvis kanter ikke presser sig lidt op ad dens kroppen. Den lille berøring minder nemlig hvalpen om dens mor.

Du kan imødekomme den tryghedsfølelse ved at ligge en aflagt babydyne i den for store hundeseng og dermed undgå at skulle købe hundeseng af to omgange. Særligt godt er det, hvis dynen dufter af den familie, hunden bor ved. Det giver nemlig også tryghed.

Det er vigtigt at vænne hvalpen til hundesengen fra start. Er du eftergivende og lader hvalpen sove i din seng, er der en stor sandsynlighed for, at du aldrig får den ud af sengen igen. Derfor er det bedst slet ikke at invitere den op i sengen, for den risikerer bare at få smag for den.

Find din hunds nye hundeseng

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *