Gode hundeseler gør lufteturen til en fornøjelse

Hundeseler har mange fordele frem for halsbånd (foto Petworld.dk)
Hundeseler har mange fordele frem for halsbånd (foto Petworld.dk)

Det sker gang på gang når hunden skal luftes. Din lille, nye, søde hvalp aser og maser af sted. Det lyder som om, den er ved at kvæle sig selv i sit halsbånd, hvor dens lille navneskilt er blevet helt væk i pelsen foran på halsen. Det er ikke et kønt syn, og det er ikke særlig hyggeligt.

Du får dårlig samvittighed og vil gerne gøre noget for, at turene ikke ender ud i en ustyrlig prusten. Hvalpen har fart på, når I er ude på tur, men den er nødt til at lære at gå ordentligt. En hundesele kunne være løsningen.

Hundeseler sidder på hundens krop i stedet for kun at være spændt om halsen. På den måde undgår man, at man som ejer går med en meget strakt arm, tilbagelænet krop og en hund, der laver nærmest samme bevægelse i modsat retning.

Hundeselen lægger vægten ud på hele hundens krop og overbelaster ikke nogle af kropsdelene. På den måde gør det den lettere at styre, og i sidste ende giver det også en bedre gåtur.

Vælg den hundesele, der passer til dine behov

Hundeseler findes i forskellige størrelser, og nogle fylder mere af torsoen end andre. Alt efter hvor stort behovet er for at holde hunden, skal selen være af forskellige størrelser.

En stor, stærk hund kræver en større sele end en lille hund. Derudover må du også tage højde for, hvor stærk og voldsom din hund er netop nu. Det kan være svært at sige til sig selv, at ens hund faktisk er svær at kontrollere. Men det kan være en hjælp for jer begge i længden. Hvis du får kontrol over hunden, falder den til ro og på den måde, kan I stille og roligt opbygge et godt gåtur-forhold.

En hundesele er også god, selvom hunden ikke er voldsom. Med hundeseler undgår man at trække i hundens hals, hvilket gør turen mere behagelig for den. Derudover er selve hundselen også rar at have på for hunden – den kan have den på hele tiden. Så når I skal til at gå tur, kan du hurtigt bare klipse snoren til selve selen. Nemt for jer begge.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *