Hundemad skal være sundt og næringsrigt

Kig efter næring på pakken (foto petworld.dk)
Kig efter næring på pakken (foto petworld.dk)

Ser din hunds tænder slidte ud? Har den særligt dårlig ånde? Er pelsen fedtet og tynd? Og hvad med kløerne, er de blevet bløde og uskarpe?

Hvis det er spørgsmål, du kan sige ja til, så er det måske fordi, din hund får den forkerte hundemad. Når din hund ikke får det rigtige foder, går det udover dens krop. Den får dårlig mundhygiejne, og særligt pels og negle tager også skade. Indvendigt har det også konsekvenser alt efter, hvad der mangler i hundemaden.

Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer husker på, at hundemad skal være sund og næringsrig. Når hundemad er det, kan det ses på din hunds velbefindende. Og jo bedre din hund har det, jo bedre bliver dit samvær med din hund. Den bliver både friskere og generelt mere tilpas i selskab med sig selv og andre.

Hvordan finder man den rigtige hundemad?

Der findes mange forskellige former for hundemad. Derfor er det vigtigt, du vælger en pose på hylden, som indeholder de næringsstoffer, netop din hund har brug for.

Først og fremmest handler det om at vælge foder efter alder. Hvalpe har andre næringsmæssige behov end seniorer. Hvalpe har brug for mere fedt, hvor seniorer har godt at ekstra vitamintilskud, da det holder deres kroppe i gang. Hvalpene vokser, så de har brug for energi, så kroppen kan følge med naturens udvikling.

Når først du har slået alderen for din hund på plads, kan du vælge at købe foder, der er racespecifikt. Dette er en rigtig god ide, hvis du vil sikre, at din hund får den bedste hundemad. Mange mærker specialiserer sig i racefoder til en rimelig pris. Derfor vil det kun være en god investering, at tjekke foderbeskrivelsen en ekstra gang, før hundemade ryger i indkøbsvognen. Det er let at tjekke, om foderet har det rigtige indhold, det kan du se på varedeklarationen.

Læs mere om hundemad her:

Eukanuba – overvejelser om hunde og hundefoder

Hundefoder til de små hunde og gamle seniorer

Hundefoder skal du ikke kimse af

Share

2 tanker om “Hundemad skal være sundt og næringsrigt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *