Kaninbur – Luksusbolig til kaniner

Kaninbur (Billede: Petworld.dk)
Kaninbur (Billede: Petworld.dk)

Kaninen er et nemt og hyggeligt kæledyr for både børn og voksne. De kræver ikke så meget opmærksomhed og pleje, som hunde og katte, men kan passe sig selv det meste af tiden. Kaniner har dog brug for tryghed, mad og tilstrækkelig plads. Det nytter ikke med et lille klaustrofobisk bur, hvor kaninen ikke kan bevæge sig mere end et par centimeter. Om vinteren må de fleste kaniner indendørs, og her er det en god ide med et klassisk kaninbur, som kan stå i stuen eller på værelset. Men om sommeren bør man give sin kanin mulighed for lidt frisk luft.

Skøn sommerbolig til din kanin

Mærket Trixie har lavet et fantastisk kaninbur til udendørs brug. Buret er lavet i lyst træ og er i to etager. På øverste etage er der et aflukket soverum, hvor kaninen kan ligge trygt og lunt om natten, skjult for nysgerrige blikke, og ved siden af er et rum med en gitterside, hvor kaninen stadig kan sidde i sikkert tørvejr og kigge ud. Er det mere lunt i vejret kan kaninen gå nedenunder af en lille rampe.

Undertagen har trådnet til alle sider, og fungerer altså som en løbegård, hvor kaninen kan mærke græsset under fødderne og får følelsen af at være uden for, samtidig med at den er godt beskyttet mod katte, ræve og andre rovdyr, som eller kunne true dens eksistens. Og skulle det alligevel blive for uhyggeligt kan den løbe tilbage op af rampen og ind i sit trygge soveværelse.

Klik her for at se et eksempel på et kaninbur!

Få flere gode råd om kaniner her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *