Kattefoder er nødvendigt

Kattefoder skal du have rigeligt af (foto petworld.dk)
Kattefoder skal du have rigeligt af (foto petworld.dk)

Der er mange ting, der skal tages højde for, når man er katteejer. I starten kan man måske godt tro, at det vil blive lige så let som at klø sig i nakken. Katten er jo et nemt kæledyr, der holder sig meget for sig selv og ikke altid kræver den store opmærksomhed. Alligevel er der dog mange ting, som skal ordnes. Der skal købes kattefoder og katteudstyr, og med jævne mellemrum bliver det sikkert også nødvendigt at tage dyret til dyrelægen.

Kattefoder er ofte en af de ting, hvor en katteejer vil gribe til den lette løsning. Mens man er nede og handle ind i supermarkedet er det så let lige at købe den billige kattemad med også. Dette er dog ikke den bedste løsning. Det er nemlig sådan, at ikke alt kattefoder er godt for katten. Det forholder sig på samme måde med mennesker, hvor ensformig og forkert kost kan give helbredsmæssige problemer.

Vælg det rigtige kattefoder

Det er ikke sådan, at det altid er det dyre kattefoder, der er det bedste. Det er derimod producenten, det kommer an på. Der er utroligt mange producenter af kattefoder, hvilket netop gør det svært at vælge. Derfor skal man vide, hvad der gør noget kattemad bedre end andet.

Producenter som Royal Canin eller Vitakraft er meget opmærksomme på, hvad de kommer i deres kattefoder. Katte har brug for vitaminer og næringsstoffer, så de får den nødvendige energi, og deres krop kan trives. De kan selvfølgelig godt overleve på billigt kattefoder, men man risikerer, at de vil få livsstilssygdomme, eller bare være kedelige og dovne.

Desuden er det muligt at købe kattefoder, der er specielt beregnet til en bestemt katterace. Der er forskel på mennesker, og der er også forskel på katte. Derfor har en huskat ikke brug for helt det samme kattemad, som en norsk skovkat har.

Køb kattefoder til din kat her: http://www.petworld.dk/products/kattefoder.aspx

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *