Kattetilbehør: Stop katten fra at forsvinde

Stikker katten af? så køb et gitter i stedet! (foto petworld.dk)
Stikker katten af? så køb et gitter i stedet! (foto petworld.dk)

I de fleste supermarkeder hænger der tit og ofte billeder af forsvundne dyr på oplagstavlerne. Her kan man læse, at lille Kitty er løbet hjemmefra for 27. gang.

Og der gives gerne en rundhåndet dusør for at finde det lille pragteksemplar, for ejeren ved formentlig godt, at det er svært at opstøve en sporløst forsvundet kat, der har set sit snit til at slippe ud fra de fire vægges indespærrende grænser.

De fleste, der har kæledyr, har formentlig oplevet noget af det samme. Hunde har den fordel, at de oftest vender hjem igen, medmindre de har været involveret i et uheld. Sådan er det ikke med katte, der ikke helt har den samme hjemve og tendens til at finde tilbage til ejeren.

Her er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvordan katten smutter ud af huset. For hvis du ved, at flugtvejen oftest er vinduet eller udestuen, så er den oplagte løsning selvfølgelig bare at lukke af for katten hele tiden.

Men det er der dog en ulempe ved. Så er der nemlig lukket for udluftning og frisk luft for dig og resten af huset.

Og det vil de fleste ikke stille sig tilfreds med.

Gitter kan hindre katten i at slippe ud

Løsningen er, at du i stedet sætter et beskyttelsesnet på både vinduer og døre. Her kan du dels få et gitter til vinduet, så du kan åbne det og få frisk luft, mens gitteret hindrer, at katten slipper ud og forsvinder.

Derudover kan du sikre diverse større åbninger med gittere i forskellige størrelser, som kan dække for eksempelvis døre og andre udgange.

Se på kattetilbehør her.

Share

En tanke om “Kattetilbehør: Stop katten fra at forsvinde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *