Kend dit kæledyr

Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)
Kæledyr (Foto: Petworldkonkurrence.dk)

Når man er begavet med et kæledyr, så kan man ofte stå i en situation, hvor man er i tvivl om, om dyret opfører sig normalt. Fx kan man undre sig over, at hundens pels vokser meget langsomt eller ekstremt hurtigt, eller blot om hunden nu fælder ubegribeligt meget. Hvad gør man i disse situationer? Opsøger man dyrlægen, eller allierer man sig med Googles altoverskyggende kartotek af mere eller mindre dokumenteret viden?

Det er jo en vane- men også en temperamentssag. Nogen er mere bekymrede – eller pylrede om man vil – end andre.

Og svaret er dernæst aldrig entydigt.

Men som tommelfingerregel, så fælder de fleste dyr året rundt, og ikke kun to gange årligt. Du skal derfor ikke nødvendigvis gå i panik, hvis dit dyr efterlader hår i sit kølvand sådan på daglig basis. Dernæst, så kan du undersøge om dit kæledyr ellers opfører sig som det plejer, om dets almentilstand virker normal så at sige.

Men én ting du i hvert fald selv har indflydelse på er i orden, og som også influerer på hårtab er foderet. Med andre ord, hvis du ikke ofre penge på at give dit køledyr kvalitetsføde, så bliver problemet i hvert fald mere udtalt, da lavprisfoderets vitaminindhold på ingen måde e sammenligneligt med det foder, du køber specielt til din race hos dyrhandleren.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *