Køb et kradsetræ til katten – og skån din væg og møbler

Kradsetræet er den mest fornuftige investering du kan lave som kattejer (foto lavprisdyrehandel.dk)
Kradsetræet er den mest fornuftige investering du kan lave som kattejer (foto lavprisdyrehandel.dk)

Alt for mange katteejere opdager alt for sent, at deres kat har et behov for at kradse. Kradseriet er nemlig ikke bare en dårlig vane, som tilpas med skældud vil få til at gå væk. Nej, al kradseriet ligger dybt i kattens gener, og hører til dyrets natur. Prøv bare at tænde for en dyrekanal, fx Animal Planet og se, hvordan tigre og løver gebærder sig på savannen. De vilde katte kradser hele tiden klør mod træer, og derfor gør din huskat det også. Fordi den engang tilhørte en vild art, der gjorde sådan i naturen. Det er dybt indlejret i den, og det kan man lige så godt acceptere, hvis man ikke vil gå galt af sin kat i al den tid, man skal have den.

Betyder det så, at man skal finde sig i, at ens fine møbler og pæne vægge bliver ødelagte af små kattekløer? Nej, selvfølgelig gør det ikke det. I stedet skal man som katteejer skynde sig ud og få købt et kradsetræ, så katten lærer at ty til træet i stedet for sofaen, når trangen opstår. Faktisk skal træet helst være i hjemmet allerede, når man får katten som killing, så den lærer at bruge det fra start – det er dog aldrig for sent, og du kan stadig få noget ud af at købe et kradsetræ, selvom du har haft din kat længe og den ikke længere er ung og ny.

Valg af kradsetræ til din kat

Vælg et kradsetræ, du synes, passer ind i dit hjem. De fås nemlig nåde i meget spraglede farver og opsigtsvækkende former, men du kan også få kradsetræer, der gør meget mindre væsen af sig. Det er en smagssag, der er op til den enkelte – bare vid, at muligheden er der, så det ikke er friske farver og en hel legeborg af kradsetræ, der skræmmer dig fra at anskaffe et.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *