Loppemiddel hund – slut med kløen og kradsen

Ingen hund skal leve med lopper. Køb loppemiddel i dag, så har du det. (foto petworld.dk)
Ingen hund skal leve med lopper. Køb loppemiddel i dag, så har du det. (foto petworld.dk)

Det er ikke sjovt at se sin hund være angrebet af lopper. Det irriterer den forfærdeligt, og den risikerer at kradse sig til blods, hvis du ikke gør noget. Hvad der er værre er, at hunden kan udvikle allergi overfor lopperne, hvis der først er gået hul på dens hud. Derfor er det vigtigt at behandle med et loppemiddel hurtigst muligt, og måske også bruge loppemiddelet forebyggende, så hunden helt slipper for angrebene.

Loppeangreb kan behandles på forskellige måder. Med tabletter, shampoo, spray, halsbånd eller med såkaldte spot-on produkter. Med sidstnævnte fordeler du en væske i huden i hundens nakke, der bliver optaget af hunden og skræmmer lopperne langt væk. Mange spot-on produkter kan også bruges forebyggende. Du skal bare give hunden en behandling i ny og næ.

Loppemiddelet skal både bekæmpe lopperne i pelsen og lopperne i hjemmet

Men det er ikke nok kun at behandle hunden, for lopperne kan nemlig sagtens leve i hjemmet. Man siger, at det kun er cirka 10 procent af et hold lopper, der bor på hunden. De resterende 90 procent lever i hjemmet. Så ligger de i revner og sprækker og venter på, at hunden kommer forbi og samler dem op. Hyppig støvsugning kan hjælpe på problemet, men det udrydder ikke lopperne helt, og du vil blive ved med at have et loppeproblem i hjemmet, hvis du ikke tager skrappere midler i brug.

Du kan købe et loppemiddel til hjemmet, der ikke indeholder gifte og ikke er sundhedsskadeligt, hverken for dig eller din hund. Det kan være loppespray, dispensere eller loppefælder. Med langtidsvirkende loppemidler i hele hjemmet sikrer du, at alle stadier af lopper omkommer. Altså både fuldvoksne lopper, pupper og alt derimellem. Desuden undgår du, at de voksne lopper formerer sig. Men du skal huske at behandle i hele hjemmet for at udrydde lopperne fuldstændigt.

Jeg har iøvrigt også skrevet følgende om loppemidler:

Katteudstyr – hold din kat insektfri

Loppemiddel – better safe than sorry

Share

En tanke om “Loppemiddel hund – slut med kløen og kradsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *