Tilbehør til akvarier – Hvad skal du bruge?

Der findes alverdens udstyr til akvarier. Noget tilbehør er nødvendigt, mens andet kan betegnes som rent ”lir”.

Som udgangspunkt skal du bruge følgende udstyr:

  • Akvarie
  • Lampe
  • Termostat
  • Varmelegeme
  • Pumpe med filter

Og så naturligvis fisk.

En del dyrehandlere sælger også startsæt til nybegyndere, hvor alle nødvendige elementer følger med.

Gode råd til akvarieudstyr

Inden du fylder vand i akvariet lægger du grus, sten og planter i akvariet, som fungerer som dekoration. Sten og planter har også det formål at give fiskene et gemmested. Når du først har installeret dit akvarie og besluttet dig for hvilke fisk du vil holde, er der en række retningslinjer, du bør følge for at få mest muligt ud af din nye hobby.

Bekæmpelse af alger og rengøring

Alle akvarister vil før eller siden opleve, at der kommer alger i deres akvarium. Rengøring og vedligeholdelse af udstyr er derfor en uundgåelig del af det at holde fisk. Algerne skyldes ofte en dårlig kombination af overfodring, for få vandskift og en dårlig plantevækst. Vandet bliver grumset, og formålet med at holde fisk, mister sin betydning. I sidste ende kan det resultere i, at man helt opgiver at holde akvarie. Det er ærgerligt, for det er forholdsvist nemt at komme algerne til livs.

Først og fremmest er det vigtigt, at du med jævne mellemrum skifter vand i akvariet. En tommelfingerregel er at mindre akvarier kræver hyppigere vandskift end store akvarier. Ny installerede akvarier, kræver ofte ekstra vandskift, da det rette bakterieklima endnu ikke er helt udviklet. Er du imidlertid i tvivl om, hvor ofte du bør skifte vand i dit akvarie og har brug for yderligere råd, så er der hjælp at hente hos Petworld.

Køb akvarier her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *